Kontakta oss / contact us

Använd formuläret till höger för att kontakta oss /
Use the form on the right to contact us.

Alternativt maila oss på / Alternatively, email us at:

info@aive.se

Eller ring oss på / Or phone us on:

+46 970 300 26


Koskullskulle, Norrbottens län, 983 03
Sweden

+46 790 300 26

Åive is probably the purest mineral water in the world. The cold spring is located in unspoilt nature at the foot of the mountain Hirvasåive north of the Arctic Circle in Sweden. Known to the indigenous population in the area for centuries the water springs to surface maintaining a constant temperature of 2ºC all year round.

åive_splash_image_v3.jpg

Om

 

 

 

Källan

 

I den orörda naturen norr om Polcirkeln pulserar kristallklart vatten upp till ytan i en källa vid foten av fjället Hirvasåive. Vattnet renas genom naturens kretslopp, oförändrat sedan tusentals år. Resultatet är ett unikt naturligt mineralvatten med mycket låga halter av partiklar och neutralt pH-värde som håller en konstant temperatur på 2°C året om.

Åive är förmodligen världens renaste mineralvatten.

 

Vattnet

 

Alla mineralvatten har olika kvaliteter och innehåller olika stora mängder av tex salter (natrium & sulfat), kväve (nitrat), klor (klorid) och flour (fluorid). För att få ett vatten som har den sammansättning du vill ha kan du kan du studera vattenvärdena genom att läsa innehållsförteckningarna på flaskorna för respektive mineralvatten.

Här kan du se en jämförelse mellan Åive och fyra vanliga mineralvatten i butiker och på restauranger. Provdrick gärna Åive och jämför själv, vi är övertygande om att du kommer att tycka om det lika mycket som vi gör. Människokroppen består till ca 60 % av vatten, kom i håg att dricka tillräckligt mycket vatten varje dag.

 
 
 

Berättelsen om Åive

 

Naturen skapade förutsättningarna för källan under istiden för mer än 10 000 år sedan. Källan är en helt förnyelsebar resurs och ingen brunnsborrning eller annan åverkan på naturen görs för att utvinna det. De unika geologiska och hydrologiska förhållandena gör att vattnet genomgår en reningsprocess på mer än 26 år innan vattnet kommer upp till ytan.

Åive AB grundades 1993 med målsättningen att göra det möjligt för dig att dricka världens förmodligen renaste mineralvatten. Vi som arbetar med Åive är en grupp entreprenörer med rötterna i Norrbottens inland och vår verksamhet är helt oberoende av större bryggeri- eller livsmedelskonglomerat som annars dominerar marknaden för mineralvatten såväl i Sverige som globalt. Genom att dricka Åive gör du inte bara din kropp en tjänst utan du stödjer också svenskt företagande och skapar viktiga arbetstillfällen i Tjautjas.

Tack för att du väljer att dricka Åive!

 
 
 
 
 

Certifikat